Cum sa…: samponezi corect parul

Trecem de la sampon la… sampon, aici mai ales ca tinta fetele cu par de la mediu la lung.

Sunt nenumarate cazurile cand la vreo 2 zile dupa ce ne spalam pe cap sa obesrvam ca fie crestetul/bretonul, fie parta de la ceafa pare murdar. Aceasta este rezultatul cand nu samponam si nu clatim corect parul. da, exista o tehnica si in asta.

Orice tip de par am avea, acesta trebuie samponat in 2 etape.

-Prima etapa presupune sa dam capul pe spate (sau pur si simplu sa stam in pozitia normala a capului) si sa samponam partea din fata, crestetul si perciunii – cele mai expuse la poluare si praf . O data bine samponata, aceasta zona  se clateste foarte bine, masand pielea capului pentru a elimina ramasitele de sampon. (ca metode de samponare: se pune samponul in PALME, nu direct pe par, se freaca putin intre palmele umede si se aplica pe par)

-A doua etapa presupune sa aplecam capul in fata si sa samponam ceafa si inspre crestetul capului, implicand treptat varfurile pana cand obtinem o spuma consistenta. Daca parul este EXTREM de murdar, se mai aplica inca o data o cantitate injumatatita de sampon peste tot pana se obtine spuma curata.

Samponul se maseaza cu varfurile degetelor, nu scarpinati, nu zgariati piela capului. Clatirea se face cu apa calduta, NU FIERBINTE, oricat de frig v-ar fi.

Obligatoriu, indiferent de tipul de par, se aplica un balsam hranitor cam de la jumatatea firului de par in jos, spre varfuri. acest par mai “vechi” se deterioreaza mai repede fata de prima jumatate si are nevoie de hranire. Exact ca o femeie, care are nevoie de ingrijire antirid incepand de pe la 30 de ani incolo, nu de la 18. Incercati sa un va urcati aprul dat cu balsam in varful capului. balsamul se ia mai greu de pe piele, deci inclusiv de pe scalp. Balsamul se lasa cam 3-5 minute si se clateste din nou, FOARTE BINE parul incepand de la scalp catre zona cu baslsam si varfuri.

Sper ca am fost de ajutor! 🙂

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: