Ingrijirea tenului: masca cu aspirina si miere/aloe vera

Aspirina este binecunoscuta ca ingredient minune pentru multe cosmtice ce au grija de ten.  Este un bun antiinflamator, reduce ridurile (unde este cazul), reduce roseata, este un bun exfoliant, reduce decolorarile pielii, reduce arsurile solare si are grija si de acnee.

Atentie insa ca dupa aceasta masca este necesara o crema hidrantanta cu/si protectie SPF deoarece creste fotosensibilitatea pielii!

Reteta: lasati la inmuiat 2-3 pastile de aspirina intr-o lingura de apa la care adaugati cand s-au dizolvat miere sau aloe vera. Nu luati aspirina sub forma de comprimate fimate. Inainte de asta va demachiati si spalati fata cu un produs special pentru ten (nu folositi sapun de comert, va usca pielea si va stimula hipersecretia de sebum).

Masca va fi lasata timp de 15 minute, dupa care fata se clateste cu apa calduta cu miscari circulare pentru a ajuta exfolierea. Se aplica crema cu SPF cat mai mare (15-30 UVA/UVB) sau se evita expunerea la soare pentru cateva ore.

Nu folositi mai des de 1-2 ori pe saptamana.

Daca gaseste cineva acel tip de praf de aspirina si cofeina de care vorbeste Michelle Phan in acest video, spuenti-mi si mie.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: