Despre cremele de maini

Nu numai femeile, dar si multi barbati au probleme cu pielea uscata a mainilor. Stim cu totii cat de urat e cand dam mana cu cineva (sau tinem de mana persoana iubita) si simtim o piele aspra, de om muncit. O crema de maini nu numai ca este necesara, dar si esteticul o cere.

Cele mai raspandite creme de maini contin glicerina. Glicerina este un emolient cunoscut de foarte mult timp, iar de cele mai multe ori, cremele care contin glicerina sunt si usor grase, lasand temporar o pelicula de “unsoare” pe maini.

Alte tipuri de creme contin parafina. Parafina este un tip de ceara care actioneaza mai mult ca o masca hidratanta si hranitoare pentru piele, aparand-o de diferiti agenti care duc la craparea epidermei.

Cremele de galbenele sunt binecunoscute pentru actiunea lor universala in ceea ce priveste afectiunile pielii. Insa, deseori, acest tip de crema nu este suportata de femei din cauza continutului mare de grasimi emoliente care lasa timp indelungat o pelicula grasa, inestetica.

Cremele hidratante pe baza de apa, contin de cele mai multe ori parafina si o cantitate mica de glicerina, pentru a evita neplacerile. Insa un inconvenient este faptul ca acest tip de creme trebuie aplicat de mai multe ori de-a lungul unei zile deoarece efectul se duce mai repede. Iar asta nu-i lucru bun pentru persoanele cu pielea foarte crapata.

Recomandarea se duce catre o crema-masca cu parafina pentru maini de 2-3 ori pe saptamana la care sa se adauge:

-pentru persoanele cu piele crapata, o crema cu glicerina care se aplica dimineata si seara

-pentru persoanele care au o piele foarte uscata si foarte crapata,, tratament cu creme de galbenele sau crema de tataneasa, care hidrateaza profund si trateaza afectiunile pielii.

-pentru persoanele care prezinta doar o piele uscata, crema pe baza de apa, sau o crema cu continut mai mic de glicerina.

ORICE tip de crema ati alege sa folositi, pentru o hidratare profunda, pielea trebuie usor umezita inainte de a aplica crema. Crema hisratanta FIXEAZA apa in piele, nu o adauga.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: