De ce sa folosesc sapun/gel/spray intim?

Orice femeie ar trebui sa stie ca zonele ei intime sunt mult mai delicate. PHul si nivelul bacteriilor in acele zone trebuie sa se mentina in anumite limite care nu se aplica pentru pielea de pe restul corpului.

Sapunul obisnuit este cel mai putin recomandat pentru a ingriji zona intima. Parfumul, componentele chimice din interior si pH-ul care il are il face complet inutilizabil pentru acele zone delicate. Secretiile si mucoasa vaginala contin un acid, acidul lactic, care pastreaza pH-ul acid. Folosirea unui sapun obisnuit ar duce la schimbarea pH-ului catre bazic si astfel ar aduce neplaceri.

Gelurile si sapunurile intime, care de obicei vin sub forma lichida, contin acest acid lactic care mentine starea natural acida a zonei vaginale. Acestea NU sunt facute pentru a face spalaturi vaginale (in interiorul vaginului). Flora vaginala este foarte sensibila asa ca nu o distrugeti spaland in interior. Deviind putin, nici o spalatura vaginala dupa actul sexual, cu apa sau sapun intim, nu va scapa de o posibila sarcina. Este un mit demn de scris in cartea prostiei.

Sprayurile intime sunt concepute pentru pastrarea pH-ului, pentru reimprospatare si, deasemenea, nu trebuie folosite intravaginal.

Inainte de a folosi astfel de produse, interesati-va de sanatatea intima care o aveti. O tura la un ginecolog, fie ea si femeie, va va spune ce si cum e cu sapunurile intime,  ce ar trebui sa folositi si cand. Si nu, ginecologul nu va mananca.

NU FOLOSITI sprayuri/deodorante obisnuite pentru “improspatare”. Alcoolul care il contin ard mucoasa, provoaca infectii si cate alte afectiuni care v-ar pune in primejdie sanatatea. Folositi bai cu ceai de musetel, dar nu folositi astfel de “parfumante”.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: